Borlänge Scoutkår

Bli medlem

Vad gör man på scouterna

Här finns länkar till några sidor med mer info om vad scouting är:

Hur blir jag scout.

Läs om avdelningarna under Avdelningar i menyn till vänster, där finns även kontaktuppgifter till ansvariga ledare.
Du kan även använda adressen medlemborlangescoutkar.se för att ställa frågor och få mer information.

Vad kostar det?

Medlemsavgiften är 400kr per termin och betalas via en räkning från Svenska Scoutförbundet . Du kan prova på scouting under ett par möten innan du bestämmer dig för att bli medlem.

En del av pengarna går till Svenska Scoutförbundet och ger dig scouttidning och olycksfallsförsäkring, resten går till kårens verksamhet och driften av scoutlokalen. Sen tillkommer avgifter för läger och övernattningar om man vill åka på dem, vilket många tycker är höjdpunkterna under året.

Vid något av de första tillfällena då du blir scout ger dina ledare dig lite lappar att fylla i.

Förälder

Som förälder är du alltid välkommen till scouterna. Det finns alltid en möjlighet att engagera sig. Kanske har du bil och kan hjälpa till att skjutsa scouter och packning någon gång.

Kanske har du ett yrke eller specialintresse (t.ex. brandman, fågelskådning eller astronomi) som vi alla skulle vilja ta del av. Är du händig och tycker om att bygga så finns det alltid något att göra vid scoutstugan. Du är också mycket välkommen att bli ledare på en av våra avdelningar – tänk dig att åka på läger en vecka på sommaren, bo i tält och laga mat över öppen eld.

Bli ledare

Det är aldrig för sent att bli scout. Om du är vuxen och vill börja på Scouterna så kan du bli scoutledare.

Kårens ledare är oavlönade och betalar liksom alla andra medlemmar medlemsavgift. Det skiljer oss från många andra föreningar. Engagemanget för en ledare på en vanlig avdelning är en kväll i veckan och två helger per termin. Även ledare i styrelsen och andra kårfunktionärer lägger ner mycket tid, inte minst på planering och förberedelser.

Att vara ledare är både roligt och utvecklande och det finns massor med spännande ledarutbildningar att gå för att vidareutveckla sig. Intresserad av att bli ledare? Kontakta någon av oss på avdelningen för mer information.


© 2003-2021 Borlänge Scoutkår. Styrelsen